Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami

Pyszne danie włoskie. :) Zachęcam do spróbowania. :)

Dodany przez: _Milena_

Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • Opakowanie makaronu Cannelloni
  • Kostka margaryny
  • 1 średnia cebula
  • Mięso mielone (na tacce) ok. 500-600g
  • Pieczarki (opakowanie) ok. 500g
  • Ser żółty do posypania
  • 2 opakowania sosu (według uznania i smaku) - ja dodałam mój ulubiony Knorr Napoli do spaghetti

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę kroimy w kosteczkę, wrzucamy mięso mielone i smażymy tak długo, aż mięso będzie gotowe.
  2. 2. Pieczarki kroimy w kostkę (niezbyt małą) i również smażymy w osobnym naczyniu. (Ja dusiłam ok. 60 minut)
  3. 3. Gdy mięso i pieczarki wystygną, mieszamy składniki ze sobą.
  4. 4. Na dno naczynia żaroodpornego wkładamy odrobinę margaryny i wlewamy troszkę wcześniej przygotowanego sosu.
  5. 5. Rurki makaronowe wypełniamy farszem i układamy w naczyniu.
  6. 6. Całość polewamy resztą sosu i posypujemy żółtym serem.
  7. Zapiekamy w 200°C, ok. 35-40 minut.
makaron obiad kolacja zapiekanka pieczarki mięso mielone ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze