zupa_gulaszowa_z_makaronem

Zupa gulaszowa z makaronem

Ocena:

4.42 (163)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

sycaca i smaczna zupa gulaszowa

Składniki:

  • mix papryk(czerwona,zielona,pomaranczowa)
  • 0,4kg miesa wolowego
  • 0,4kg miesa wieprzowego
  • 2 srednie czerwone cebule
  • sredni korzen pietruchy
  • kawalek selera
  • paczka marchewki z groszkiem(mrozona)
  • 2 garscie makaronu kolanka
  • lyzeczka suszonego tymianku
  • 5 zabkow czosnku
  • 1 kostka rosolowa,1 sos pieczeniowy (paczka)
  • szczypta ostrej papryki
  • kwasna smietana 18%
  • lyzka masla i oliwy

Zupa gulaszowa z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • mieso,papryke,cebule,pietruszke i seler kroimy w kostke i wrzucamy do rozgrzanego garnka z maslem i oliwa i dusimy okolo 30min.nastepnie dodajemy 1l zimnej wody,marchewke z groszkiem,czosnek,kostke rosolowa i przyprawy i gotujemy 15minut.na koniec wrzucamy makaron i gotujemy az bedzi miekki.na wierzch dajemy lyzke smietany. smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne