Zrazy z kapustą

Coś nowego na obiad życzę smacznego !!!!!!!

Dodany przez: jackswislo

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • schab bez kości , kiszona kapusta ,przyprawy ,
  • leśne grzyby lub pieczarki , jajka , bułka tarta .

Przygotowanie

  1. schab kroimy w grubsze plastry 0,5cm ,ubijamy jak na schabowe ale cienko ,
  2. po ubiciu każdą bitkę nacieramy ziarenkami smaku (przyprawa ziołowa winiary) nie za dużo ,
  3. Kapustę podsmażamy na oliwie przykrywając na chwile żeby przydusić ,
  4. grzyby kroimy nie za drobno i też podsmażamy na oliwie ,
  5. Kapustę i grzyby mieszamy , ubijamy jajka tyle żeby starczyło na wszystkie zrazy
  6. dodajemy pieprz ziołowy ,odrobinę słodkiej papryki i sól ,
  7. Farszem nadziewamy zrazy ładnie zawijając , sypiemy bułkę na talerz ,
  8. maczamy w jajku taczamy w bułce i obsmażamy porządnie na oliwie ,
  9. podajemy z ziemniakami w mundurkach .
grzyby obiad schab kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze