ZAKWAS NATURALNY (BARSZCZ CZERWONY )

Bardzo smaczny barszcz czerwony tradycyjny na naturalnym zakwasie :) POLECAM

Dodany przez:

ZAKWAS NATURALNY (BARSZCZ CZERWONY )

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • Czas przygotowania:
  • zakwas - 4-6 dni
  • 2 kg buraków
  • 2 l wody
  • 1 skorka od chleba
  • 3 ząbki czosnku
  • 1-2 listki laurowe
  • 2 -3 ziarnka pieprzu czarnego
  • sol

Przygotowanie

  1. Buraki obieramy ,kroimy w krazki i wrzucamy do sloika ,do tego dodajemy pieprz (ziarnisty) ,lisc laurowy .Zalewamy ciepla gotowana woda na wierzch wrzucamy zabki czosnku oraz kladziemy skorke od chleba.
  2. Tak przygotowany zakwas odstawiamy na od 4-6 dni .
  3. Po tym czasie zakwas jest gotowy .
  4. Naturalny bez konserwantow i bez chemi.
  5. Swietnie nadaje sie rowniez jako dodatek do potraw.
  6. Czas przygotowania barszczu domowego na zakwasie - 40 minut
  7. SMACZNEGO
wigilia Boże Narodzenie zakwas barszcz czerwony barszcz wigilijny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze