Wykwintna zupa z porów z mięsem

Smakowita zupa z porów.

Dodany przez: Joanna

Wykwintna zupa z porów z mięsem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 25 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyżka masła
  • 4 pory
  • duży serek topiony
  • kwaśna śmietana
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchewkę umyć, obrać, pokroić. Dodać do gorącego bulionu. Gotować 20 minut na małym ogniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle, dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi.
  2. Pory umyć, pokroić w skośne plasterki. Dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze około 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.
  3. Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do zupy. Dodać śmietanę. Podawać z natką.
  4. Elegancko podana
  5. Zupa będzie bardziej efektowna, gdy z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki
  6. i tartej bułki zrobisz pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
obiad zupa ziemniaki mięso mielone pory zupa z porów
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze