Szpinak z czosnkiem i śmietaną

Rozpływa się w ustach

Dodany przez: kontakt1982

Szpinak z czosnkiem i śmietaną

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 3.61 z 18 głosów)

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku (w sezonie można zastąpić go świeżym)
  • 4 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek słodkiej śmietany

Przygotowanie

  1. 1.Masło rozpuścić na patelni.Wrzucić zmrożony szpinak i chwilę podgrzewać razem z masłem.
  2. 2.Dolać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i słodką śmietanę.
  3. 3.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić przez ok. 15 min. aż szpinak będzie miękki a nadmiar płynu się odparuje.
  4. 4.Taki szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadu.
obiad szpinak masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze