Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości potraw. Jest łatwa w przygotowaniu a jaka smaczna.

Dodany przez: karolina860

Surówka z czerwonej kapusty

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 0,5 główki czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 cebula (większa)
  • 1 jabłko (większe)
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie

  1. Kapustę czerwoną kroimy cienko. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz jabłko zcieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na koniec dodajemy majonez. Surówę należy przygotować ok 1 godz przed podaniem, aby się przegryzła.
sałatka surówka czerwona kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze