Surówka z ogórków kiszonych

szybko, smacznie i zdrowo

Dodany przez: Pyza

Surówka z ogórków kiszonych

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 5-6 twardych ogórków kiszonych, najlepiej własnych
  • 2-3 ząbki czosnku kiszonego
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 0,5 pęczka koperku
  • do smaku: pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Ogórki pokroić w cienkie plasterki (razem ze skórką), ja zrobiłam na szatkownicy. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki, przełożyć na sito i przelać wrzącą wodą, osączyć dokładnie a następnie dodać do ogórków. Czosnek posiekać, dodać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać, połowę dosypać do surówki. Doprawić olejem i pieprzem. Podawać schłodzoną, posypaną resztą koperku, jako dodatek do mięs.
warzywa obiad sałatka kolacja wegetariańska cebula surówka koperek ogórki kiszone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze