Surówka z włoskiej kapusty

Kapusta włoska też jest smaczna.

Dodany przez: ewa zychewicz

Surówka z włoskiej kapusty

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.58 z 12 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • trochę zielonego selera ( ja użyłam mrożony )
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • cukier
  • odrobina octu

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku. Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.
przyprawy warzywa obiad sałatka surówka włoska kapusta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze