Stek z rekina

Stek z rekina marynowany a następnie grillowany

Dodany przez: paulina57

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2-3 sztuki stek z rekina
  • 1 sztuka sok z cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia (świeża)
  • 4 sztuki plastry cytryny
  • 2-3 łyżki oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać sok z cytryny z oliwą pieprzem oraz solą.Stek osuszyć papierowym ręcznikiem jest dość "mokry" i natrzeć świeżą bazylią. Namaczać w marynacie około 20 minut stek z rekina z obu stron.Stek położyć na tace na grillu na której od spodu położyć plasterki cytryny i gałązki bazylii i na steku 2 plasterki cytryny na nich bazylię .Usmażyć stek bardziej lub mniej jak kto lubi.
ryby obiad ryba stek Rekin
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze