Smazony Rekin

Smaczny i zdrowy posilek

Dodany przez: ewa840

Smazony Rekin

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • - 4 male porcje miesa z rekina
  • - sok z calej cytryny
  • - 4 lyzki oliwy z oliwek
  • - pokruszony listek laurowy
  • - sol morska
  • - pieprz bialy
  • - oliwa z oliwek do smazenia
  • Panierka;
  • - 2 zoltka
  • - szklanka maki pszennej.

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynate do ryby:
  2. Do 4 lyzek oliwy z oliwek,wyciskamy sok z calej cytryny,kruszymy lisc laurowy,dodajemy 2 szczypty soli morskiej i szczypte bialego pieprzu,dokladnie wszystko mieszamy i polewamy ta marynata rybe,nastepnie wstawiamy do lodowki na 2 godziny.
  3. Po uplywie 2 godzin,wyjmujemy zamarynowane kawalki rekina,oczyszczamy z resztek marynaty i odkladamy.
  4. Przygotowujemy panierke do ryby:
  5. Zoltka rozbeltujemy widelcem na talerzu,na drugi wysypujemy make.Rybe najpierw obtaczamy w mace,potem w jajku i znowu w mace i smazymy mniej wiecej 15-20 minut na srednim ogniu.
ryby Rekin zdrowo i smacznie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze