Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sycąca i zdrowa

Dodany przez: jambalaya

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka białego w oleju
  • 2 pomidorki
  • 1 cebulka czerwona
  • 1/3 zielonego ogórka
  • garść czarnych oliwek
  • mieszanka sałat
  • zioła sałatkowe
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek, sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Jaja ugotować na twardo. Warzywa opłukać, osuszyć. Sałatę wyłożyć na talerze, dodać pokrojone w pół talarki cebulę, oliwki, ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki, pokroić na półplasterki, jaja i pomidora w szóstki.Dodać do sałatki.
  2. Posypać sałatę solą, pieprzem, dodać sok z cytryny wymieszany z oliwą, posypać ziołami, np. Fit Up.
warzywa sałatka przekąska kolacja pomidor jajko tuńczyk czarne oliwki sałataka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze