Sałatka z ikry śledziowej

Sałatka z ikry i mlecza śledziowego w oliwie z oliwek.

Dodany przez: Trippin

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 ikry śledziowe
  • 4 mlecze
  • oliwa z oliwek
  • 1 cebula
  • posiekana natka pietruszki
  • kilka kropli cytryny

Przygotowanie

  1. 1. Wyjętą ze śledzi ikrę i mlecz namoczyć w wodzie z mlekiem ( około 6 godzin).
  2. 2. Mlecz i ikrę oczyścić, odsączyć i pokroić w paseczki. Włożyć do słoika i zalać oliwą z oliwek. Wstawić do lodówki na 24 godziny.
  3. 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć wrzątkiem. Ze słoika wyjąć ikrę z mleczem i przełożyć ją do miseczki. Wymieszać z cebulką, dodać natkę pietruszki i skropić cytryną. Delikatnie wymieszać.
  4. Podawać na białym pieczywie ( z poprzedniego dnia).
sniadanie ryby sałatka przekąska kolacja sledz MLECZ ikra
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze