Polędwiczki z pomarańczą i rozmarynem

Przepis na polędwicę - Polędwiczki z pomarańczą i rozmarynem

Dodany przez: mojegotowanie

Polędwiczki z pomarańczą i rozmarynem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
360 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • czerwona cebula
  • skórka starta z 1/3 pomarańczy
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • DODATKI:
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Przepis na polędwiczki z pomarańczą i rozmarynem:
  2. Polędwiczki pokroić w kawałki, lekko rozgnieść dłonią, posypać solą, pieprzem i rozmarynem, obsmażyć na oleju do zrumienienia. Zdjąć z patelni, przełożyć na talerz.
  3. Na olej po smażeniu mięsa wrzucić pokrojoną w  kostkę  cebulę,  dusić, aż  zmięknie. Dorzucić  skórkę  z  pomarańczy, dolać sok z pomarańczy, dusić dalej.
  4. Po ok. 3 minutach dorzucić polędwiczki i dusić kolejne 10–15 minut. Podawać np. z ryżem.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
mięso obiad polędwiczki z pomarańczą przepis na polędwicę piepisy z mięsem poledwica z rozmarynem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze