Polędwiczki z Indyka

Pyszne, bardzo proste poledwiczki !

Dodany przez: potok4

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg polędwicy z indyka
  • 1 puszka fasoli konserwowej długiej zielonej
  • 2 duże cebule
  • masło
  • czosnek
  • bułka tarta
  • przyprawy : suszone zioła, przyprawa do mięs

Przygotowanie

  1. Poledwicę z indyka należy obsypać przyprawami i tak zostawić na około 1,5 godz. Można też nasmarować polędwicę dodatkowo wycisniętym czosnkiem.
  2. Kroimy polędwicę w plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem.
  3. Na tłuszczu lekko podsmażamy polędwiczki z obu stron. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w duże, szerokie plastry oraz odrobine wody i wszystko razem dusimy przez około 20 minut - aż polędwiczki będą miękkie.
  4. W międzyczasie fasolę konserwową wraz z zalewą podgrzewamy w garnku.
  5. Przygotowujemy zasmażkę : masło rozpuszczamy na ogniu dodając odrobinę bułki tartej.
  6. Polędwiczki mieszamy z fasolą orazm polewamy zasmażką.
  7. UWAGA !
  8. Jest to najprostsza wersja potrawy, można puścić wodze fantazji i próbować dodawać różne inne składniki np cukinię - bardzo polecam !
mięso polędwiczki obiad kolacja indyk fasola masło polędwica
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze