Pieczona golonka z indyka

Mięsko palce lizać:)

Dodany przez: s.belata

Pieczona golonka z indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 6 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 2 golonki z indyka
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżeczka imbiru
  • - 2 łyżki soku z cytryny
  • - 1/2 łyżeczki kolendry
  • - sól
  • - 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. 1. Golonkę myjemy i osuszamy;
  2. 2. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
  3. 3. Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
  4. 4. Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.
mięso imbir obiad czosnek kolacja sok z cytryny golonka z indyka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze