Panierowana mozzarella

Ocena:

4.48 (167)

  • 10 min.
  • dla 1 osoby
To pyszna przekąska na imprezę.

Składniki:

  • 1 kulka mozzarelli z zalewy
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • papryka słodka w proszku
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Panierowana mozzarella - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mozzarellę pokroić w większą kostkę. Jajko rozmieszać. Bułkę tartą wymieszać z papryką,solą i pieprzem.
  • Na patelni rozgrzać olej. Mozzarellę obtaczać w jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na złoto z każdej strony. Można usmażyć ją we frytkownicy.

Porady

Zobacz też: przepisy na pyszne sałatki na imprezę

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne