OSTRE KAWAŁKI WIEPRZOWINY

Ocena:

4.54 (166)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Pyszne mięsko wieprzowe,na gęstym sosiku pomidorowym z ziołami,cebulką i kiszonym ogórkiem.

Składniki:

  • 70 dag mięsa np łopatki
  • 7 ogórków małosolnych
  • 1 duza cebula
  • 4 łyzki ostrej musztardy
  • sól,pieprz,zioła prowansalskie
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego pudliszki z ziołami

Ostre kawałki wieprzowiny - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso roimy na plastry grubości ołówka.Nie rozbijamy.Oprószamy solą,pieprzem.Kazdy plaster smarujemy musztardą,układamy na blasze.Cebulę kroimy wgrubą kostkę,posypujemy mięsko.Ogórki tarkujemy na tarce na duzych oczkach.Układamy na mięsie.Wstawiamy do piekarnika o temp.170 st..Pieczemy ok.3ominut,przewracamy wtrakcie.
  • Koncentrat pomidorowy rozkłocamy z 3/4 szkl.wody,dokładnie mieszamy.Tak przygotowanym sosem polewamy mięso w piekarniku po ok.30 mintach.Dobrze rozsmarowujemy na mięsie.Pieczemy jeszcze ok.20 minut.Podajemy wyłozone na gęstym sosie z warzywami i ziemniaczkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne