potrawka z wieprzowiny z brokułami

Ocena:

4.51 (176)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
pyszny obiadek

Składniki:

  • 300 g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 1 brokuł
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka śmietany
  • natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 suszona papryczka chili
  • sól, pieprz, papryka słodka, tymianek, oregano

Potrawka z wieprzowiny z brokułami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • mięso kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy,
  • czosnek kroimy w plasterki,
  • wrzucamy na rozgrzaną patelnie razem z pokruszoną papryczką chili,
  • dodajemy mięso i obsmażamy,
  • brokuł dzielimy na różyczki, marchew obieramy i kroimy w kostkę,
  • dodajemy na patelnie,
  • chwilę wszystko smażymy,
  • podlewamy wodą i dusimy 15 min,
  • koncentrat pomidorowy mieszamy ze śmietaną dodajemy na patelnie, mieszamy,
  • przyprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne