Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Wytrawne naleśniki dla wielbicieli szpinaku :-)

Dodany przez:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.65 z 17 głosów)

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 3 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • 1/4 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • szczypta soli
  • Składniki na farsz:
  • opakowanie szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • kostka sera feta
  • ok. 100 g sera żółtego
  • oliwa
  • sól i pieprz (soli można nie dodawać lub tylko odrobinkę, bo ser ma wyrazisty smak )

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto wymieszać, usmażyć naleśniki. Szpinak poddusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do niego pokruszony ser feta. Farsz przestudzić, następnie smarować nim każdego naleśnika i składać na kopertę. Posypać żółtym serem i podawać np. z ketchupem lub dowolną sałatką , pomidorami albo po prostu solo :-) Smacznego :-)
sniadanie ser obiad naleśniki szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze