Muszle ze szpinakiem i serem feta

Szpinak i feta to idealne połączenie, zawsze się sprawdza:)

Dodany przez: goga

Muszle ze szpinakiem i serem feta

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.4 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • makaron muszle-ok 10szt
  • 1/2 op.mrożonego szpinaku
  • 1/2 op.sera feta(ja użyłam sera Bałkańskiego z lidla, jest mniej słony i delikatniejszy)
  • 2 zabki czosnku

Przygotowanie

  1. Do zagotowanej i osolonej wody wrzucić makaron, w tym czasie sprasowany lub drobno posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak i fetę, do ugotowanych muszelek nakładać farsz, można jeść od razu, polecam również tak przygotowane muszle zapiec z serem i sosem np.pomidorowym:)
makaron obiad szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze