Medaliony cielęce

Ocena:

4.51 (195)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Pyszne medaliony cielęce.

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
  • 60 dag cielęciny z udźca
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, biały pieprz
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • Panierka:
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie ryżu

Medaliony cielęce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy.Kroimy w plasterki.Cielęcinę myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry.W plastrach mięsa robimy kieszonkę.
  • Do kieszonek wkładamy po 2 plasterki pieczarek i ciasno-obwiązujemy nicią kuchenną.Formujemy-najpierw w rozkłóconym jajku, a potem ryżu.
  • Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekładamy na półmisek i trzymamy w cieple.
  • Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie, smażymy, aż woda odparuje.Przyprawiamy, wlewamy śmietanę, zagotowujemy.Medaliony podajemy z sosem i posypane natką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne