de_volaille_z_mielonej_piersi_z_kurczaka

De volaille z mielonej piersi z kurczaka

Ocena:

4.19 (234)

  • 60 min.
Bardzo pyszna wersja kurczaka :)
Przepis Dedykuje Rupertom ;)

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 jajko (+jajka do panierki)
  • bułka tarta
  • przyprawa vegeta
  • Farsz de volaille z masłem:
  • słupki pokrojonego masła i pokrojona natka pietruszki
  • Farsz de volaille z pieczarkami i serkiem topionym:
  • -usmażone pieczarki z cebula (mogą być zmielone ), wymieszać z
  • serekiem topionym w kiełbasce
  • Farsz de volaille z serem:
  • - ser żółty
  • Farsz de volaille ze szpinakiem:
  • -usmażony szpinak z cebula i czosnkiem

De volaille z mielonej piersi z kurczaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Piersi z kurczaka mielimy przez maszynkę. Dodajemy do zmielonego mięsa jajko , przyprawę Vegeta i troszkę bułki tartej.
  • Mieszamy.
  • 2. Z mięsa mielonego formujemy mniejsze zrazy i obtaczamy lekko w bułce tartej.
  • 3. Rozbijamy zraziki przez folie na cienko.
  • 4. Nakładamy farsz
  • 5.Zwijamy w stożki/walce jak na zdjęciach poniżej ;)
  • 6.Obtaczamy w bułce.
  • I następnie obtaczamy w jajku a następnie w bułce.
  • Smażymy na głębokim oleju.
  • z 3 piersi z kurczaka można otrzymać od 11-12 de volaille :)
  • ( zależy od wielkości piersi (kurczaka :D) i wielkości de volaille)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne