Marchewkowe Chipsy (czipsy)

Lekkie Chipsy, zdrowsze od sklepowej wersji,idealne na przekąskę.

Dodany przez: dziewczynaosw

Marchewkowe Chipsy (czipsy)

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • marchew
  • olej
  • papryka słodka , ostra , przyprawy

Przygotowanie

  1. Marchewkę zetrzeć obieraczką na cienkie plasterki (okrągłe) lub na tarce. Skropić łyżeczką oleju, najlepiej wymieszać w misce . Jeżeli chcemy chipsy paprykowe to posypać troszkę papryką słodką i ostrą . W piekarniku wyłożyć na folię aluminiową. Przypiekać aż zaczną się rumienić. Obrócić na drugą stronę. Kiedy zaczną już być twardawe i ładnie będą się rumienić wyjąć z piekarnika . Smacznego. Temperatura piekarnika ok 180-200 stopni. Osobiście dodałam raz odrobinę musztardy i ketchupu, były idealne.
warzywa przekąska deser chipsy marchew podwieczorek dietetycznie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze