Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami i mięsem

Na niepogodę polecam talerz gęstego, aromatycznego krupniku z kaszy perłowej.

Dodany przez: eluchap

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami i mięsem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.76 z 75 głosów)

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Vegeta,sól,pieprz,liść laurowy,czarny pieprz ziarnisty
  • olej

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać około 2 litrów wody,zagotować i dodać pokrojone w
  2. kostkę mięso.Wrzucić liść laurowy,ziarenka czarnego
  3. pieprzu,przyprawić vegetą.Gotować
  4. na wolnym ogniu 30 minut. Następnie dodać marchewkę,pietruszkę
  5. pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.Por pokroić w
  6. krążki,zeszklić na oleju i również dodać do zupy. Wsypać opłukaną
  7. kaszę jęczmienną. Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.Przed
  8. podaniem posypać natką pietruszki.
mięso warzywa obiad kolacja zupa kasza jęczmienna perłowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze