Kotlety z kaszy jęczmiennej mojej mamy

Bardzo smaczne kotlety,podawać z sosem lub skwarkami.polecam.

Dodany przez: Anullka

Kotlety z kaszy jęczmiennej mojej mamy

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 1 duże jajko
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

Przygotowanie

  1. Ugotowaną kaszę wyłożyć do miseczki,cebulę drobno posiekać ,przesmażyć na oleju,dodać do kaszy.
  2. Wbić jajko,dodać bułkę tartą,sól i pieprz,wyrobić masę.
  3. Maczając ręce w wodzie formować kotlety,panierować w bułce tartej,smażyć na oleju na złoty kolor.
  4. Smacznego.
obiad jajko kasza jęczmienna kotleciki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze