kotlety_z_boczniaka

Kotlety z boczniaka

Ocena:

4.49 (185)

  • 40 min.
  • dla 6 osób
Kotlety mielone inaczej..z dodatkiem grzybów, a konkretnie boczniaka.

Składniki:

  • boczniak - 300 - 500 g,
  • mięso mielone - 250 g,
  • i pozostałe dodatki jak do zwykłych kotletów mielonych:
  • - bułka czerstwa - namoczona w wodzie lub mleku - odciśnięta,
  • - cebula lub czosnek,
  • - jajko,
  • - sól,
  • - pieprz,
  • bułka tarta - do panierowania
  • tłuszcz - do smażenia.

Kotlety z boczniaka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby umyć, drobno pokroić, podsmażyć do odparowania wody, przestudzić. połączyć z pozostałymi składnikami , formować kotlety i smażyć.
  • Podawać z ziemniakami z wody, z kaszami na sypko, ryżem, pure ziemniaczanym, frytkami i ostrymi sałatkami lub surówkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne