kotlety z białej kapusty.

coś innego z kapusty.

Dodany przez: kamila1957

kotlety z białej kapusty.

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1/2 główka białej kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 1/2 kajzerki

Przygotowanie

  1. kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody.
  2. cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos.
  3. kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy
  4. formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
sniadanie warzywa obiad przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci kapusta pieczarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze