KARKÓWKA Z PIEKARNIKA

Pieczone mięsko dla odmiany na obiad

Dodany przez: ewasng2

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 4 plastry karkówki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 1 cebula
  • przyprawa do karkówki
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • marynata klasyczna do miesa

Przygotowanie

  1. Mięso posyp przyprawami, polej olejem i wstaw na 1,5 godziny do lodówki, aby mięso zię zamarynowało. Cebulę pokrój w piórka. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż mięso, posmaruj majonezem i ułóż na nim cebulę. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika na 45 minut. Po 35 minutach połóż na mięsie ser żółty i już nie przykrywaj, wstaw jeszcze do piekarnika.
mięso obiad majonez ser żółty karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze