Karkówka z pieczarkami

Bardzo dobre danie na obiad.

Dodany przez: Renata29

Karkówka z pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • - 1 kg karkówki
  • - Vegeta
  • - cebula
  • - 1 kg pieczarek
  • Sos:
  • - 2,5 łyżki octu
  • - 3 łyżki cukru
  • - 2,5 łyżki magii
  • - 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w plastry jedno centymetrowe, obsypujemy vegetą i odstawiamy na 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni, następnie cebule na tą samą patelnie. Przekładamy wszystko do brytfanki na to kładziemy pieczarki, zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku około 1 h, 180 stopni C
mięso obiad pieczarki karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze