Krokiety z grzybami i cebulką.

Tradycyjne oraz pyszne krokiety z jesiennymi grzybami i cebulką. ;)

Dodany przez: Martyna1991

Krokiety z grzybami i cebulką.

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.2 z 5 głosów)

Składniki

  • Bułka tarta
  • 3 żółtka
  • Ciasto naleśnikowe :
  • 2 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki maki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • Farsz :
  • świeże grzyby
  • 2 duże cebule
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ciasto naleśnikowe: jaja mieszamy z mlekiem powoli dodajemy mąki oraz szczyptę soli.
  2. Ciasto powinno przybrać konsystencję śmietany.
  3. Smażymy naleśniki.
  4. Cebule obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy.
  5. Grzyby gotujemy ok 45 min,odcedzamy,kroimy w drobna kostkę.
  6. Grzyby wrzucamy do cebuli na patelnie dodajemy soli i pieprzu, smażymy razem ok 25 min, mieszają
  7. W każdego naleśnika wkładamy trochę farszu i zawijamy w rurkę.
  8. Tak zawinięte naleśniki obtaczamy w żółtku oraz bułce tartej.
  9. Smażymy ok 10 min.
  10. Smacznego ;)
grzyby obiad kolacja naleśniki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze