Kapusta kiszona obgotowana - z kminkiem :

Szybka jarzynka z kiszonej kapusty , doskonała do wszelkich kluch , duszonego mięsa .

Dodany przez: Babciagramolka

Kapusta kiszona obgotowana - z kminkiem :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 1 pełna łyżeczka kminku
  • 1 kostka bulionowa ( warzywna, drobiowa – ja używam drobiową Knorra )
  • 1-2 płaskie łyżeczki cukru
  • szczypta pieprzu mielonego

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę zalać wodą tak by ją zakryła ( wcześniej jeśli trzeba wypłukać by nie była za kwaśna ).Gotować 20 minut. Odcedzić . W garnku rozpuścić masło , wsypać kminek i prażyć go chwilę mieszając . Włożyć kapustę , rozkruszoną kostkę bulionową . Dusić 10 minut mieszając . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem mielonym .
warzywa obiad wegetariańska kapusta kiszona kminek jarzynka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze