kapusta_kiszona_pieczona_po_staropolsku

KAPUSTA KISZONA PIECZONA PO STAROPOLSKU

Ocena:

4.44 (165)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
bardzo wykwintne danie :)

Składniki:

  • 1.5 kg kapusty dobrze ukiszonej
  • 4 duze cebule
  • 1 pedko kielbasy podsuszanej ( najlepiej mysliwska )
  • 1 lyzka maki
  • lisc laurowy
  • 1 mala marchewka
  • pieprz,pieprz ziolowy,sol
  • 2 lyzki margaryny KASI

Kapusta kiszona pieczona po staropolsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapuste surowa ukiszona wsypujemy na gleboka patelnie ,do tego trzemy marchew ,dodajemy lisc laurowy ,pieprz,pieprz ziolowy oraz sol ( przyprawy dodajemy wedlog wlasnego gustu smaku) i margaryne. Wszystkie skladnieki pieczemy ,co jakis czas mieszajac po upluwie 30 minut pieczenia dodajemy podpieczona kielbase z cebula pokrojona w kosteczke ( cebula musi byc zarumieniona )
  • Po uplywie 50 minut pieczenia w ostatniej fazie pieczenia posypujemy calosc 1 lyzka maki mieszajac i piekac jeszcze przez ok 10 minut.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne