Grzyby w ketchupie

Ocena:

4.5 (173)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby

Zimą jsą idealnym dodatkiem do obiadu.

Składniki:

  • 2 kg różnych grzybów
  • 3 cebule
  • 720 g ketchupu pikantnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz prawdziwy cały
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej

Grzyby w ketchupie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane smażymy z pokrojoną w piórka cebulą, liściem laurowym, kilkoma ziarnami pieprzu i ziela angielskiego. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy ketchup. Chwilę razem smażymy. Wkładamy do wyparzonych słoików i zamykamy. Pasteryzujemy ok. 10 min.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne