Filet z kurczaka w cieście.

filet z kurczaka obtaczamy w ciescie i smazymy na głębokim oleju.

Dodany przez: asiuunia1988

Filet z kurczaka w cieście.

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 3 cebule,
  • maga,
  • vegetta,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • olej,
  • 2 jajka.

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w paski lub kostki.
  2. Dodać 3 cebule pokrojone w kostkę, mage i vegette.Wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny.
  3. Po 3 godzinach do tego dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wymieszać.
  4. Ubić pianę z 2 białek,następnie dodać żółtka, lekko wymieszać i smażyć w dużej ilości oleju, tak aby mięso pływało.
mięso jajka obiad przekąska kolacja cebula mąka ziemniaczana filet z kurczaka maga
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze