Faszerowane tortille świetnie smakują z sosem guacamole .
Składniki:
50 dag mielonej wołowiny
średnia cebula
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki mielonej papryki chili
40 dag krojonych pomidorów z puszki
30 dag fasoli z puszki
4 duże pszenne toryille
1 szklanka startego sera
łyżka ostrej mielonej papryki
2 łyżki suszonj kolendry
oliwa
3/4 szklanki smietany 18 %
Burrito z wołowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
1 . Cebulę i czosnek obieramy . Cebulę drobno siekamy , czosnek miażdżymy . Fasolkę płuczemy i osączamy .
2 . Na rozgrzanej oliwie smażymy wołowinę , cały czas mieszając , aż się przyrumieni . Dodajemy cebulę , czosnek , chili i kolendrę . Smażymy , nie przerywajac mieszania , aż cebula się zeszkli . Dodajemy pomidory i fasolę . Wlewamy 1/2 szklanki wody i mieszamy . Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia , aż większość sosu odparuje .
3 . Na każdą tortillę nakładamy po porcji farszu . Zawijamy , spinamy wykałaczkami . Układamy na natłuszczonej blasze . Posypujemy serem i papryką . Pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni C . Podajemy udekorowane śmietaną