Burrito z wołowiną

Ocena:

4.5 (187)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Faszerowane tortille świetnie smakują z sosem guacamole .

Składniki:

  • 50 dag mielonej wołowiny
  • średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki chili
  • 40 dag krojonych pomidorów z puszki
  • 30 dag fasoli z puszki
  • 4 duże pszenne toryille
  • 1 szklanka startego sera
  • łyżka ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżki suszonj kolendry
  • oliwa
  • 3/4 szklanki smietany 18 %

Burrito z wołowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 . Cebulę i czosnek obieramy . Cebulę drobno siekamy , czosnek miażdżymy . Fasolkę płuczemy i osączamy .
  • 2 . Na rozgrzanej oliwie smażymy wołowinę , cały czas mieszając , aż się przyrumieni . Dodajemy cebulę , czosnek , chili i kolendrę . Smażymy , nie przerywajac mieszania , aż cebula się zeszkli . Dodajemy pomidory i fasolę . Wlewamy 1/2 szklanki wody i mieszamy . Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia , aż większość sosu odparuje .
  • 3 . Na każdą tortillę nakładamy po porcji farszu . Zawijamy , spinamy wykałaczkami . Układamy na natłuszczonej blasze . Posypujemy serem i papryką . Pieczemy 10 minut w temperaturze 200 stopni C . Podajemy udekorowane śmietaną
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne