Makaron ryżowy z wołowiną

Ocena:

4.45 (155)

  • 25 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 340 kcal

Składniki:

  • 20 dag makaronu ryżowego
  • 20 dag chudej wołowiny, np. rostbefu
  • strąk papryki (lub po 1/2 strąka czerwonej i zielonej)
  • pęczek dymki lub 2 cebule
  • 10 dag kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Makaron ryżowy z wołowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na 4 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć.
  • Mięso i paprykę pokroić w paski. Dymki obrać, pokroić w piórka, szczypior dymki posiekać.
  • Olej rozgrzać w woku lub na patelni, wrzucić wołowinę, smażyć kilka minut ze wszystkich stron.
  • Dodać dymkę i paprykę, wymieszać, smażyć 2-3 minuty.
  • Dodać makaron, osączoną kukurydzę i sos sojowy, wymieszać, smażyć kilka minut.
  • Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne