Boczek nadziewany mięsem mielonym

Bardzo smaczny pieczony boczek innaczej.

Dodany przez: Matikru

Boczek nadziewany mięsem mielonym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • ok.1-1,5 kg boczku
  • mięso mielon
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 jajko
  • przyprawy wg.uznania
  • sznurek

Przygotowanie

  1. Boczek najlepiej żeby był cienki, posolić, przyprawić i odstawić na noc. Mięso mielone doprawić jak do kotletów, jajkiem, solą, pieprzem.
  2. Doprawione mięso mielone rozłożyć na boczku, zwinąć jak roladę i związać sznurkiem.
  3. Włożyć do brytfanki piec ok.1 godz. w 180 C.
mięso kolacja boczek mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze