Boczek z patelni

Ocena:

4.5 (195)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Super boczek smażony z cebulką....

Składniki:

  • 1 kg świeżego boczku bez skóry
  • 4 cebule
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • czosnek granulowany

Boczek z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
  • Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
  • Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  • Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
  • Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
  • Smażyć do miękkości cebuli.
  • Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne