Boczek z patelni

Super boczek smażony z cebulką....

Dodany przez: ewa zychewicz

Boczek z patelni

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

Składniki

  • 1 kg świeżego boczku bez skóry
  • 4 cebule
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • czosnek granulowany

Przygotowanie

  1. Boczek umyć i pokroić na paski o grubości około 5mm.
  2. Dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i odstawić na 20 minut.
  3. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
  4. Rozgrzać patelnię i wrzucić boczek.
  5. Smażyć od czasu do czasu mieszając. Gdy boczek jest ładnie zrumieniony dodać cebulę.
  6. Smażyć do miękkości cebuli.
  7. Podawać np. z pieczywem i dużą ilością musztardy.
mięso kolacja cebula boczek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze