Bakłażan z grilla

Grillowy ratunek dla wegetarian ;-)

Dodany przez: Literat

Bakłażan z grilla

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 3 głosów)

Składniki

  • 2 bakłażany,
  • oliwa z oliwek,
  • sól, pieprz i zioła

Przygotowanie

  1. Bakłażany kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Przesypujemy solą i pozostawiamy na 40 min. Po tym czasie osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. Do oliwy dodajemy sól, pieprz i zioła. Plastry bakłażana smarujemy tą zaprawą i kładziemy na dobrze rozgrzany grill, dość nisko nad węglami. Przekładamy na obie strony. Gdy nakłuty widelcem bakłażan będzie miękki, nadaje się do podania.
grill przekąska bakłażan
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze