Lato smakuje owocami i numer 3/2020 Sól i Pieprz to udowadnia. Polecamy 12 ciast z owocami lata - malinami, truskawkami i rabarbarem. Ponadto mnóstwo inspiracji na większe i mniejsze przekąski do schrupania pod chmurką. Co jeszcze? Spis treści numeru poniżej.
Sól i Pieprz 3/2020
"Początek lata to czas, gdy bez większych starań szybko ugotujemy coś na co dzień i bardziej wykwintnego na niedzielę. Soczyste zielone warzywa dają przecież ogromne pole do popisu. Z mięsem, rybą albo tylko z makaronem smakują przepysznie! A jeśli chodzi o ciasta, zaczął się wysyp owoców, więc możliwości są wręcz nieograniczone. Bo i rabarbar, i truskawki, i maliny... Mamy również pomysły, co przygotować na mniej liczną niż do tej pory, ale równie smaczną ucztę na świeżym powietrzu. Spójrzcie na nasze propozycje i próbujcie." - red. prowadząca "Sól i Pieprz" Małgorzata Janicka-Gruca
Hit sezonu - Kalarepa rządzi: na surowo, gotowana i zapiekana
Kolekcja 12 dań i przekąsek idealnych na ucztę w plenerze
Nowości ze sklepowych półek - Na przegryzkę, do gotowania, do picia i dla urody
Sól, pieprz i inne przyprawy - Aksamitne nasiona i olej z czarnuszki w kuchni i... w łazience
Smaki świata Cannoli – sycylijskie rurki z kremem, które uwodzą smakiem
Akcesoria do kuchni i jadalni - To, co przydaje się na pikniku
Obiad na niedzielę - Lekka przekąska z łososia, sałatka z truskawkami, krem szparagowy i roladki schabowe z czosnkiem niedźwiedzim
Obiady na co dzień - Makarony z warzywami po włosku, chłodnik z botwinki po polsku
Ciasta i desery - Serniki, bezy i ciasta biszkoptowe z truskawkami, malinami i rabarbarem
Szybkie dania - Gdy szkoda czasu na gotowanie – kokardki z warzywami, zielone krokiety i sałatka z rybą
Dzieci gotują - Lodowe desery najlepsze na upały
Kuchnia fit - Co jeść w podróży i na urlopie, by zachować szczupłą sylwetkę
Dla urody - Jedzmy czereśnie! Są pyszne, odchudzają i pielęgnują
Dla zdrowia Najlepsza na świecie – dieta śródziemnomorska