Rolada wieprzowa z warzywami

Ocena:

4.52 (157)

  • 20 min.
  • dla 10 osób

Przygotowanie: 20 minut Pieczenie: 35 minut Porcja: 300 kcal

Składniki:

  • 2 kg schabu
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • ostra mielona papryka
  • opakowanie mrożonki warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • cebula
  • sól, pieprz

Rolada wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab naciąć, rozłożyć, rozbić, natrzeć solą, pieprzem i papryką.
  • Cebulę pokroić. Papryki pokroić w krążki. Cebulę zrumienić na 2 łyżkach oliwy, dodać paprykę i mrożonkę warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem. Usmażyć, dodać przyprawy z saszetki.
  • Mięso obłożyć farszem, zwinąć, związać i obsmażyć. Przełożyć do brytfanny, wlać bulion, przykryć folią i piec 35 minut w temp. 200°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne