zupa_z_rzezuchy

Zupa z rzeżuchy

Ocena:

4.54 (147)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Coś innego na święta.

Składniki:

  • 3 szklanki bulionu (może być z kostki)
  • 250 g pełnotłustego jogurtu
  • 100 g słodkiej śmietanki
  • rzezucha ścięta po wysiewie całej paczki
  • 2 jajka
  • 1 duzy, sypki ziemniak
  • 1 srednia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyzki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • przyprawy sól i pieprz

Zupa z rzeżuchy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotowac na twardo. Ziemniak obrać , pokroić w drobną kostkę.
  • Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na maśle.
  • Warzywa zalać bulionem, gotować aż ziemniak zmieknie.
  • Dodać posiekaną rzeżuchę ( kilka roslinek odłożyć do dekoracji)zmiksować.
  • Śmietanę zmieszać z jogurtem. Zupę podgrzać, dodać jogurt( nie gotować).
  • Doprawić pieprzem,solą i sokiem z cytryny.
  • Podawać z jajkiem i rzeżuchą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne