Zupa klopsowa

Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu.

Dodany przez: meg.kalus

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 40 dkg miesa mielonego
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • włoszczyzna oprócz kapusty
  • sól, pieprz i sok z cytryny
  • bułka do mięsa
  • 1 jajko
  • mąka
  • ziemiaki

Przygotowanie

  1. 1. Mieso mielone wymieszać z bułką i jakiem doprawić solą i pieprzem.Zrobic kuliki z miesa i obtoczyć je w mące.
  2. 2. Zagotować wodę z warzywami, listkiem laurowym i zielem angielskim.Gdy zacznie się gotować wrzucać klopsiki do wywaru i zamieszać po chwili.Jak wypłyną gotować na małym ogniu 20 min.Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.W zależności jak kto lubi zupę można zagęścić maką wymieszana ze śmietana lub samą smietaną.
  3. 3. Osobno ugotować obrane i pokrojone ziemiaki.
  4. 4. Na tależ połozyć ziemiaczki i zalać je zupą z klopsami.
mięso obiad zupa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze