Zupa-krem z warzyw

Ocena:

4.45 (197)

  • 1 godz. 40 min.
  • dla 4 osób

Smaczna i zdrowa

Składniki:

  • 2 l wody
  • szczypta kurkumy
  • szczypta tymianku
  • 7 marchewek
  • 4 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • pieprz
  • łyżeczka vegety
  • sól
  • pietruszka natka (pęczek)
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka masła
  • groszek ptysiowy (lub grzanki)

Zupa-krem z warzyw - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do wody (z kurkumą i tymiankiem) wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i przyprawy. Gotujemy 1h, od czasu do czasu mieszając. Jeśli warzywa są miękkie miksujemy zupę, dodajemy masło, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne