zupa serowa z klopsikami

Pyszna, szybka, bardzo syta zupka na wieczorne spotkania lub dla niespodziewanych gości

Dodany przez: kariana844

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
321 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 serki topione gouda
  • 2 łyżki margaryny
  • 1 łyżka mąki
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • kawałek por
  • mięso mielone
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

  1. Z margaryny i mąki przygotowac zasmażkę, powoli dodac serki topione, ciągle mieszając na małym ogniu. Następnie dodac 3 szklanki bulionu z kostki, zagotowac. Z przygotowanego mięsa mielonego ukulac maleńkie klopsiki i dodac do zupy, gotowac na maleńkim ogniu, żeby klopsiki niebyły surowe. Na koniec doprawic pieprzem i posypac pokrojoną w paseczki porą. SMACZNEGO
obiad przekąska kolacja zupa por mięso mielone ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze