Zupa cygańska

smacznie

Dodany przez: ola83

Zupa cygańska

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.6 z 5 głosów)

Składniki

  • -4 ziemniaki
  • -czerwona papryka
  • -cebula
  • -2 duze pomidory(sparzyc i obrac ze skorki)
  • -lyzka czystego smalcu
  • -10 dag boczku wedzonego
  • -20 dag kielbasy
  • -2 lyzki ketchupu
  • -3 lyzki smietany
  • -sol,pieprz,lisc laurowy,ziele ang.,zielenina

Przygotowanie

  1. Na czesci smalcu podsmazamy cebule,dodajemy papryke i pomidory.Nastepnie dodajemy kielbase,podlewamy szklanka wody i dusimy pod przykryciem ok 10 min.
  2. Do 3 szkl wody dodajemy pokrojony boczek,pozostaly smalec,lisc laurowy i przyprawy,zagotowujemy.Na wrzatek rzucamy ziemniaki.Gdy beda miekkie laczymy z warzywami z patelni,dodajemy ketchup i przyprawiamy do smaku.Zupa powinna byc gesta o wyraznej pomidorowej nucie.dodajemy smietane i posypujemy zielenina-koperkiem lub natka pietruszki.
warzywa obiad zupa kiełbasa ketchup
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze