ZUPA CHIŃSKA

Orientalne danie z własnej kuchni.

Dodany przez: laluna_84

ZUPA CHIŃSKA

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.2 z 5 głosów)

Składniki

  • 1/2 kurczaka
  • marchewka
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • cebula
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • mrożona mieszanka chińska HORTEX
  • sos sojowy
  • makaron ryżowy
  • vegeta
  • przyprawa chińska

Przygotowanie

  1. Do garnka z wodą włożyć 1/2 kurczaka, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy rosół jest gotowy, wyjąć kurczaka oraz włoszczyznę. Do rosołu dodać mieszankę chińską i zagotować. Makaron ryżowy lekko pokruszyć, zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 10 minut, odcedzić , a następnie dodać do rosołu. Mięso oddzielić od kości i skóry, podzielić na kawałeczki i wrzucić spowrotem do rosołu. Doprawić do smaku vegetą, sosem sojowym i przyprawą chińską.
  2. SMACZNEGO!!!
mięso obiad zupa sos sojowy grzyby mun zupa chińska makaron ryżowy bambus
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze