Tatar

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 290 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Tatar

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
290 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 łyżki oliwy
  • maggi
  • 4 żółtka
  • 4 małe ogórki kiszone
  • cebula
  • 10 dag zielonych oliwek
  • żółta i czerwona papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, zemleć lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić z 2 łyżkami zimnej wody, oliwą i kilkoma kroplami maggi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Ogórki, cebulę, oliwki oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso rozdzielić na cztery porcje, na każdej ułożyć żółtko. Dokoła rozłożyć wszystkie pokrojone dodatki. Od razu podawać.
mięso wołowina tatar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy