Szynka pieczona z żurawiną

Pyszny sposób na szynkę

Dodany przez: Jola66

Szynka pieczona z żurawiną

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • ok. 1 kg szynki wieprzowej bez kości
  • do smaku: sól, mieszanka ziół i przypraw Apaettita,
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g suszonej żurawiny

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone mięso dokładnie nacieramy solą, posypujemy z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury. Skrapiamy olejem i wkładamy do lodówki na noc.
  2. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, wsypujemy żurawinę, zamykamy klipsem i układamy na blaszce do pieczenia mięsa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C – pieczemy ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika kroimy w plastry, układamy na półmisku, przez środek polewamy sosem z żurawiną i dekorujemy tymiankiem. Mięso doskonale smakuje na zimno jak i na ciepło.
mięso obiad sos szynka żurawina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze